ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

NASA Space Apps Challenge 2018: 19-21 Οκτωβρίου 2018

Το NASA Space Apps Challenge είναι μια διήμερη εκδήλωση, κατά τη διάρκεια της οποίας, πολίτες από όλο το κόσμο συνεργάζονται για την επίλυση προβλημάτων διαστημικής τεχνολογίας και κοινωνικών αναγκών, υπό την αιγίδα της NASA.

Από το 2012, ο Διεθνής Διαγωνισμός NASA SpaceAppsChallenge, του Προγράμματος Ανοικτής Καινοτομίας της NASA, συμπεριλαμβάνεται στους μεγαλύτερους παγκόσμιους hackathon, στον οποίο συμμετέχουν ομάδες επιστημόνων, εκπαιδευτικών, μηχανολόγων, σχεδιαστές, επιχειρηματίες, μαθητές, καλλιτέχνες, άτομα από το ευρύ πεδίο της τεχνολογίας, των υπολογιστών αλλά και παράλληλα από κάθε είδους ειδικότητα. Μέσα σε 48 ώρες οι συμμετέχοντες καλούνται να συνεργαστούν και να προτείνουν λύσεις σε προκλήσεις σχετικά με τη γη και το διάστημα!

Το 2017 διοργανώθηκαν συνολικά 187 εκδηλώσεις και η συμμετοχή άγγιξε τους 25.000 πολίτες από όλο τον κόσμο. Φέτος αναμένεται μεγαλύτερη συμμετοχή των χωρών, όπου θα συνεργαστούν για να αναπτύξουν τις λύσεις σε ορισμένες από τις μεγαλύτερες προκλήσεις στη γη, χρησιμοποιώντας τα ανοικτά δεδομένα της NASA και τα εργαλεία του Βιομιμητισμού Ελλάδος.

Στην Ελλάδα ο διαγωνισμός θα λάβει χώρα στο HackerSpace στην Αθήνα, και στο κτίριο της Ιατρικής Σχολής στην Πλατεία Ταχυδρομείου στη Λάρισα

Αν θέλετε να δείτε πληροφορίες για τις κατηγορίες του φετινού διαγωνισμού, πατήστε ΕΔΩ.

Leave a Comment